Muzika
76

Veče puno ljubavi: Dženan Jahić 8. marta u sarajevskom Hotelu Europe

Klix.ba
Sve popularniji Dženan Jahić priprema nezaboravno veče 8.marta u sarajevskom Hotel Europe. Uživati ćete uz njegove pjesme "Ajša", "Tajna srca mog", "Mostarski behari",

"Vrata mog ludila" kao i mnoge druge kroz višesatni koncert sa početkom u 20h.

Nemate ga priliku slušati na živim svirkama, jer je više posvećen autorskom poslu, ali ističe da mu nastup u Hotel Europe mnogo znači i da se već uveliko priprema za to veče.

"Uvijek sam na strani žena, i trebamo ih poštovati maksimalno, one su nas donijele na svijet, a one nam i donose novi život na svijet. Volim romantiku i ljubav, tako da sam sretan što moj prvi pravi nastup će biti baš u prelijepom hotelu Evropa, u Sarajevu", kaže Dženan.

U drugoj polovici februara putuje u Havanu sa ekipom Hayat produkcije, gdje će snimati spotove za nove pjesme koje će se naći na novom albumu „Miramar“ koji izlazi u maju.

"Ja sam u sportskom plesu od 1997. godine, tako da sam sretan da sada idem tamo odakle je sve to i počelo. U Havani se održavaju plesne pripreme koje organizira svjetski priznata trenerica Barbara Ambroz iz Ljubljane po treći put, sa ciljem da se vratimo korjenima plesa i latino muzike. Cha cha cha i rumba su nastali bas na Kubi. Te pripreme su zabavno-naučnog karaktera i svi koji su do sada bili tamo su odusevljeni. Kažu da je Kuba puna istinskog zivota, plesa, srece, iako standard zivljenja je veoma nizak. Tamo su boje drugacije, ljudi, sve. Jos se vozaju ona stara auta, jos nema internet konekcije svuda, no do kada vidjecemo", poručio je Dženan.

Karte za osmomartovski nastup su u prodaji. Rezervaciju možete izvršiti na recepciji Hotel Europe, te na kontakt 033-580-500.