Muzika
0

Valentino Kanzyani u Sarajevu 18/06/2004

Sarajevo-X
U diskoteci sarajevskog hotela Holiday Inn 18/06/2004 s početkom u 22.00 gostuju Valentino Kanzyani (Slo), Jay S Kurt, Black Acid i Mika...

Valentino Kanzyani Dj i producent je porijeklom iz Slovenije. Suvlasnik je i producent Recycled Loops-a tvrtka koja je izgradila veliku reputaciju od prvog izdanja 1999. To je bio njegov prvi korak kao producent nakon čega je počeo da se eksponira i postane dio producenata koji su osnovali novi pravac techna.

Njegov prvi veći uspjeh je bio kada je izdao svoj prvi singl na Recycled Loops broj 3. Singl se našao na listi vodećih dj-a Richie Hawtin do Carl Cox,J osh Wink...

Poslije sto je izdao na cd-u za Coxa label INTEC koja je proglašena kao ploča godine u mnogim muzičkim magazinima širom svijeta.

Njegov prvi cd PORNORAMA je odmah postigao veliki uspjeh i licenciran je za gigant SONY music koji će ga ponovo izdati ove godine prije ljeta.

Valentino je već 12 godina svirao širom svijeta od Australije, Azije, Japana, Južne Amerike, U.S.A - Canada.

Svirao je na svim većim događajima kao što su MAYDAY, TIMEWARP, LOVE PARADE kao i na drugim većim događajima u Holandiji, Engleskoj, Njemačkoj, Australiji i Japanu.

Uskoro izdaje novi mix cd ROCK THE DISCOTHEQUE vol.2 i većinu svog vremena provodi u studiju radeći na novim izdanjima. Album zajedno sa Umekom bit će izdan krajem godine.