Premijera na MTV Adria
0

VIDEO / Uskoro prvi singl Maje Nurkich, kantautorice, arhitektice i modela

Klix.ba
Maja Nurkich na setu (Foto: Almin Zrno)
Maja Nurkich na setu (Foto: Almin Zrno)
Videospot za pjesmu "Carry on", prvi singl Maje Nurkich, bit će premijerno prikazan na programu MTV Adria u ponedjeljak, 15. oktobra, u 20 sati.

Maja Nurkich je 27-godišnja Sarajka, magistrica na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, koja je završila i Muzičku školu, odsjek za solo pjevanje. Okušala se i u poslu fotomodela, a danas radi na svom prvom albumu.

Kad je 2009. godine na YouTube postavila snimke obrada pjesama poznatih svjetskih izvođača, te izvedbe su privukle mnogo pažnje, pa je na tako dobila i različite ponude za snimanje pjesama u Budimpešti, Los Angelesu, Miamiju... Međutim, karijeru je ipak odlučila započeti u Sarajevu, vjerujući da svijet treba da čuje za mlade, kreativne i talentovane ljude iz BiH.

Prije godinu dana počela je raditi na svom prvom albumu na engleskom jeziku u studiju Tempo u Sarajevu. Prvi singl napisala je sa Damirom Bečićem, jednim od producenata Tempo Productiona, a u realizaciji su joj pomogli Dino Šukalo, Edvin Hadžić i Elvir Bandić Banda.

Foto: Emir Klepo
Foto: Emir Klepo
Režiju spota za "Carry On" potpisuje Zinka Bejtić, nekadašnja umjetnička direktorica kompanije Warner Bros u Kanadi. Direktor fotografije je Emir Klepo, make-up artistica Maja Koristović-Talović, dok je za stajling odgovoran Milan Senić. Sponzor Majinog spota je kompanija Urban namještaj.

Do izlaska njenog singla poslušajte kako Maja pjeva pjesmu "Halo" Beyonce Knowles.