Muzika
0

Bend Unplugged Plug promovisao album prvjenac ''dabogda struje nestalo!''

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Jedan od najboljih klupskih bendova Unplugged Plug promovisao je sinoć u sarajevskom klubu Underground prvi album ''dabogda struje nestalo!''.

Album koji su publici predstavili Nešo Kovač, u ime izdavača Sarajevodiska, i muzički kritičar Amir Misirlić sniman je više od godinu dana u LongPlay studiju. Velike zasluge, kako su istakli članovi benda, pripadaju producentu Mahiru Sarihodžiću i snimatelju Borjanu Miloševiću, koji su doprinijeli da svih 11 autorskih pjesama zvuči savršeno na prvjencu.

Fokus benda su prije svega klupski nastupi, koji su se u samim počecima nastajanja benda bazirali isključivo na akustičnim (Unplugged) svirkama u postavi koja je uključivala samo dvije gitare i bas, da bi nakon nekoliko godina bend dobio klavijature i bubnjeve i postepeno se "uključio" u struju (Plug). Današnju postavku benda čine: Alen Lemešević – solo gitara i prateći vokal, Adi Isaković – bas gitara i prateći vokal, Adis Škaljo – klavijature i prateći vokal, Rifet Čamdžić – bubnjevi i udaraljke te Salih Hadžiabdić – glavni vokal i ritam gitara.

Momci su sinoć bili vrlo energični. Promociju su otvorili pjesmom "To nisam ja", a potom su uslijedile "Quitting time", "Sve što imam ja", "Ružan san", "Jedan od njih", "Zbog nas"... Sinoć su prvi put izveli uživo baladu "Ghosts" i dobili veliki aplauz. Nakon što su odsvirali sve pjesme s novog albuma prešli su na obrade (EKV, Štulić, James Brown...) po kojima su dobro poznati. Publika je plesala i uživala.

Nakon sarajevske promocije albuma, Unplugged Plug očekuje nekoliko promotivnih koncerata u Bosni i Hercegovini i regiji, kao i snimanje spota za pjesmu ''Zbog nas''.

Uz album, bend je predstavio i redizajniranu oficijelnu web-stranicu www.unpluggedplug.com, koja je sada prilagođena posljednjim trendovima online komuniciranja, a na njoj se mogu naći sve informacije vezane za dosadašnji rad benda, kao i najave budućih nastupa.

Pjesme se albuma ''dabogda struje nestalo!'' mogu se naći na internetskoj platformi kvz.music, koja je partner Sarajevodiska, i preko 150 online prodavnica u svijetu, na YouTube kanalu Sarajevodiska, kao i na stranicama samog benda.

Atmosferu sa promocije albuma u Undergroundu možete pogledati i u našoj Nightlife galeriji.