Muzika
0

Ukrajina glavni favorit Eurosonga 2007, BiH 22.

Sarajevo-x.com
Večeras se u Helsinkiju održava Takmičenje za pjesmu Evrope za 2007. godinu. Prema prognozama na kladionicama od 24 države koje sudjeluju, među kojima je i Bosna i Hercegovina, najveće šanse za pobjedu ima Ukrajina.

Odmah iza Ukrajine drugi favorit ovogodišnjeg Eurosonga je predstavnica Srbije Marija Šerifović s pjesmom "Molitva". Prema najnovijim podacima kladionice Ladbrokes, treći favorit je Bjelorusija, četvrti Latvija, a peti Švedska. Bosna i Hercegovina s Marijom Šestić i pjesmom "Rijeka bez imena" se prema procjenama kladionica nažalost nalazi tek na 22. mjestu.

52. Eurosong će uživo prenositi skoro sve evropske države, a milioni gledatelja će moći glasati za svoje favorite putem televotinga i sms poruka.

U večerašnjem finalu pobjednicima polufinala održanog u četvrtak, Bjelorusiji, Makedoniji, Sloveniji, Mađarskoj, Gruziji, Latviji, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj i Moldaviji pridružiti će se 10 prošlogodišnjih najboljih država zajedno sa četiri stalna učesnika Velikom Britanijom, Njemačkom, Francuskom i Španijom.

Podsjećamo, prošlogodišnji pobjednici Eurosonga održanog u Atini su finska grupa Lordi s pjesmom "Hard Rock Hallelujah", a još uvijek najveći pobjednik Eurosonga je Irska sa sedam pobjeda od 1956. godine, otkad je i takmičenje počelo.