Vukašin Brajić
0

"Učim da pjevam, možda i naučim do Eurosonga"

Sarajevo-x.com
Vukašin Brajić, predstavnik BiH na 55. takmičenju Eurosonga u Oslu, gostovao je u emisiji "Konačno petak" koju na BHT-u uređuju i vode Dejan Kukrić i Maja Čengić. Gost u studiju bio je i Dino Šaran, frontman grupe Letu Štuke, koji je napisao muziku i tekst za pjesmu "Munja i Grom", a kojom će nas Vukašin predstaviti u glavnom gradu Norveške.

Vukašin je rekao da je Eurosong logičan korak u njegovoj karijeri nakon učešća u Operaciji trijumf i da je tokom snimanja popularnog TV showa kojim je osvojio simpatije brojnih gledatelja iz svih dijelova bivše Jugoslavije, stekao sva iskustva koja su mu potrebna da dobro predstavi BiH na narednom Eurosongu.

On je zajedno sa OT bandom, koji su činili i ostali učesnici Operacije trijumf, nastupao na Beoviziji, izboru za srbijanskog predstavnika na Eurosongu, na kojem su zauzeli drugo mjesto. Iako su bili veliki favoriti publike koja im je dala najviše glasova, žiri je odlučio da oni neće predstavljati Srbiju.

"Na Beoviziji smo oborili sve rekorde, ali smo završili na drugom mjestu. Mislim da je od tada publika tražila razrješenje te priče i sad će se to, nadam se, desiti", rekao je Vukašin.

Voditeljica emisije Maja Čengić govorila je o kritikama na Vukašinove vokalne sposobnosti na što se on našalio rekavši da "uči pjevati i možda i nauči do Eurosonga". Predstavnik BiH na narednom izboru pjesme Eurovizije prokomentarisao je pjesmu "Munja i Grom" kazavši da je "to to".

Nakon toga se prisutnima u studiju pridružio i Dino Šaran, autor pjesme kojom će se naša zemlja predstaviti u Oslu. Šaran je istakao da je ovo novitet u njegovoj karijeri, s obzirom da sebe nije zamišljao kao učesnika na Eurosongu, ali da se sada ukazala prilika koju treba iskoristiti.

"Vukašin je dobar pjevač. Prije svega je dobar radnik, ima dobre radne navike i rezon o poslu i mislim da će ovo biti uspješna kombinacija", rekao je Šaran.