Diversidad Remix Contest
0

Učestvujte na jednom od najvećih remix takmičenja

Sarajevo-x.com
Počeo je Diversidad Remix Contest, jedno od najvećih europskih remix takmičenja ikad. Fm Jam kao partner takmičenja za regiju poziva sve producente da se pridruže i osvoje vrijedne nagrade. Prvi krug takmičenja traje od 13. aprila do 12. maja, a za remix su ponuđeni instrumentali i vokali prva dva singlea sa Experience albuma.

U narednom periodu i posjetioci internet stranice www.fmjam.com će imati priliku da glasanjem izaberu svog favorita iz naše regije. Pobjednici takmičenja će dobiti veliku europsku promociju, CD-e, ulaznice za show u Parizu i Beču.

Diversidad okuplja neke od najboljih europskih hip hop izvođača – njih 20. Četiri talentovana beat-makera producirali su 14 pjesama za The Experience Album produciran od strane European Music Office, uz podršku Europske Komisije, a sve to ga čini najvećim europskim hip hop projektom do sada.

The Experience Album su producirali Spike Miller (Francuska),Cookin Soul (Španija), Eversor (Grčka) i C.H.I (Luxembourg).

Sada je na europskim producentima da pokažu svoje vještine i urade svoj remix na internacionalnom nivou Diversidad fanovima. Zahvaljujući partnerstvu sa nekim od najpopularnijih internet stranica iz 7 zemalja takmičenje će biti istinski internacionalno.

Svi europski fanovi će biti uključeni u glasanje. Prve dvije pjesme koje će biti remixane su singleovi “The eXperience” i “I Got It”. Obje je producirao Spike Miller, izvršni producent Diversidad albuma. Spotovi za ove pjesme već imaju preko 300.000 pregleda na video sharing platformama.