Muzika
0

U2 počinje turneju koncertom u Barceloni

Sarajevo-x.com
Slavni irski bend U2 započet će svjetsku turneju 30. juna u Barceloni, u sklopu koje će promovisati svoj novi album "No Line on the Horizon". Turneja će trajati do 2010. godine i za to vrijeme irski rockeri će održati stotinjak koncerata, objavili su američki mediji.

Članovi najpoznatijeg irskog benda s nestrpljivošću čekaju da započnu svoju novu svjetsku turneju i promovišu svoj posljednji album "No Line on the Horizon".

"Veoma smo uzbuđeni i jedva čekamo da krenemo s promocijom posljednjeg albuma. Pjesme s ovog albuma su fantastične i publika će biti oduševljena njima, pogotovo kad ih uživo odsviramo", kazao je gitarista Edge.

U2 planira turneju koja će trajati do jeseni 2010. godine, a službena objava sa svim datumima i gradovima bit će u ponedjeljak.

Ova grupa koja je poznata po spektakularnim nastupima i za ovu turneju najavljuje nešto posve novo.

"Turneja će biti drugačija od ostalih. Naši obožavatelji će moći vidjeti spektakularnu audio- vizuelnu produkciju", kazao je Edge.

Očekuje se da će turneja koja dolazi srušiti sve rekorde zarade njihovih prethodnih turneja. Napomenimo, "Vertigo" turneja im je donijela 389 miliona dolara.

Cijene ulaznica za koncert slavnog irskog benda koštat će od 30 do 250 dolara, a online prodaja u Evropi počinje već od polovine marta, dok će se u Sjevernoj Americi karte moći kupiti početkom aprila.