Nastup pred 88.000 fanova
0

"U2" oborili rekord na londonskom Wembleyju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Planetarno popularna rock grupa "U2" u petak navečer održali su koncert u Londonu, te su vatrenim nastupom pred više od 88.000 fanova oborili rekord kao izvođači koji su na Wembelyju uspjeli okupiti najveći broj ljudi.

Foo Fighters, američki bend čije se pjesme ubrajaju u žanr alternativnog rocka, prošle godine su na istom mjestu uspjeli okupiti 83.000 obožavatelja, što je do tada bila rekordna posjeta drugom najvećem stadionu u Europi.

Zahvaljujući skoro 20-metara visokoj pozornici neobičnog naziva "Claw" osiguran je dodatni prostor za sve ljubitelje pjesama irskog benda, kao i to da se iz bilokojeg dijela stadiona može nesmetano pratiti show na pozornici.

Foto: Reuters

"Ovo je nevjerovatan spektakl, kada ste na pozornici oko vas je more ljudi", prokomentarisao je za britanski Daily Mail Willie Williams, reditelj koncerata ove grupe i tvorac glomazne čelične konstrukcije.

Bono, The Edge, Adam Clayton i Larry Mullen Jr. do sada su širom svijeta uspjeli prodati čak 145 miliona albuma, a u sklopu svjetske turneje povodom promocije novog albuma "No Line on the Horizon" već su, između ostalog, održali nastupe u Barceloni, Milanu, Dublinu, Parizu i Zagrebu.