Muzika
0

U Vijećnici promoviran CD s muzikom iz "Hamleta"

FENA
U sarajevskoj Vijećnici sinoć je upriličena promocija CD-a na kojojem se nalazi muzika iz predstave "Hamlet" Narodnog pozorišta u režiji Harisa Pašovića.

Ujedno ovo je bila i promocija "East West Orchestra" koji čine Dino Šukalo, Amar Češljar, Atila Aksoy i kojima je u "pomoć" iz Turske došao jedan od najboljih turskih nejista Melih Berse.

Ovaj novoosnovani sastav koji je na neki način i iniciran izvedbom muzike za predstavu "Hamlet" svoj prvi nastup imat će 19. oktobra u Ljubljani.

Reditelj Pašović izrazio je zadovoljstvo što se muzika iz jedne predstave našla na CD-u, ističući da je to prilika, s obzirom na to i da u samoj predstavi učestvuju glumci , kao i tehnika iz svih krajeva bivše Jugoslavije, da mladi ljudi zaplešu uz muziku koja je svima bliska.

Uz muzički ugođaj, posjetioci koji su se odlučili prisustvovati promociji u prilično hladnoj Vijećnici, imali su priliku slušati i glumce koji su govorili djelove iz predstave "Hamlet".

Projekt snimanja CD-a s muzikom iz predstava i nije uobičajen na ovim prostorima, bar do sada smo eventualno navikli na muziku iz filmova. CD je izdala muzička produkcija NTV Hayat s produkcijom "East West centra".