FIS Kultura
0

U subotu "Triptonite psychedelic session“

Sarajevo-x.com
Za sve istinske ljubitelje psychedelic trance i progressive melodija i beatova, organizacija "Triptonite“ vam predstavlja novi nastavak serijala pokrenutog u 2006. godini pod nazivom "Triptonite psychedelic session“.

U subotu 4. jula, u sarajevskom klubu FIS Kultura biće održan party sa isključivo psychedelic trance muzikom, za koju će se pobrinuti Wedran (Triptonite, Dom mladih, Sarajevo) i Skocho (Transistanze, Zenica).

Vedran Hamzić ili DJ Wedran se 1999. godine počeo baviti DJingom i aktivnom promocijom psychedelic trance muzike u Sarajevu i BiH. U toku 2000. godine formiranjem alternativnog Radija 3, Wedran dobija priliku da svoju ljubav prema psy trance-u podijeli sa slušaocima Kantona Sarajevo putem prve radio emisije na prostorima BiH koja se bavi promocijom ovog zvuka koja je dobila naziv "Triptonite".

Emisija se još uvijek emituje na sarajevskom radiju 202, sa istim ciljem kao i prije devet godina. U protekle tri godine Wedran je nastupao sa zvijezdama elektronske muzike kao što su: Cristian Varela, Terry Francis, John Acquaviva, DJ Sultan, Funk D'Void, Darren Price (Underworld), Marco Bailey, TIESTO, itd.

Srećko Skočilić ili Skocho, jedan od pionira BH psychedelic trance scene, suosnivač asocijacije Transistanze, već veliki broj godina djeluje kao DJ i organizator brojnih party-a i događaja koji su za cilj imali promociju psihodelične trance muzike. Muzički je orijentisan ka bržem i jačem zvuku, koji u simbiozi sa melodijama nikoga ne ostavi ravnodušnim. U subotu ćete čuti Skochu u progressive i full-on izdanju.

Za fluorescentne dekoracije koje su neizostavan dio svih psychedelic trance partija će se pobrinuti art grupa KolorKultura iz Sarajeva. Party počinje u 22 sata, a ulaznica košta 5 KM.