Muzika
0

U subotu koncert The Bambi Molestersa

Sarajevo-x.com
Koncert grupe The Bambi Molesters održat će se u dvorani CDA, u subotu 24. marta s početkom u 20.30.

Ova hrvatska grupa svojim je energičnim nastupima osigurala reputaciju jednog od najboljih i najoriginalnijih savremenih surf bendova.

The Bambi Molestersi su se okupili 1995. godine, a svoj prvi album "Dumb Loud Hollow Twang" snimili su 1997. godine za malu nezavisnu izdavačku kuću "Dirty Old Town". Kompletan album na kojem se nalazi 15 pjesama snimljen je za nevjerovatna tri sata. Producent albuma bio je legendarni DJ Phil Dirt, a album je kasnije objavljen i za njemačku kuću Kamikaze Records.

Za hrvatsko tržište 1999. godine objavljuju album "Intensity", a dvije godine kasnije "Sonic Bullets: 13 From the Hip". "Intensity" je objavio i njemački Kamikaze Rec, dok je "Sonic Bullets" za evropsko tržište objavio londonski Big Beat.

Grupa The Bambi Molesters u svojoj je dosadašnjoj karijeri sarađivala sa svjetski poznatim muzičarima, sudjelovala na brojnim festivalima, te osvajala nacionalne hrvatske diskografske nagrade Porin i Crni mačak.

Nastup u CDA koji organizira agencija Gramofon bit će njihov prvi nastup u Sarajevu nakon koncerta koji su održali u augustu 2003. godine, također u organizaciji Gramofona. Ulaznice po cijeni od 10 KM moći će se kupiti na dan koncerta na blagajni CDA.