Muzika
26

U septembru prvi samostalni album Bože Vreće "Moj sevdah"

Klix.ba
"Moj sevdah" naziv je prvog samostalnog albuma bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće koji će biti objavljen u septembru u produkciji Gramofona iz Sarajeva.

Na albumu će se naći 15 sevdalinki, od kojih su dvije autorske Vrećine pjesme, a za jednu od njih" Znaš li da se svakog dana molim" urađen je i video zapis tokom snimanja u Mostaru.

Kao i prethodni album ansambla Halka čiji je Vrećo istaknuti član, i ovaj album je snimljen u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru. Producent je Edin Zubčević a pjesme su snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević, dok će mastering biti rađen u studiju Bauer u Ludwigsburgu gdje su masterizirana i ostala izdanja Gramofona.

"Moj sevdah" je snimljen za tri dana, od 7. do 9. augusta.

Izdavačka kuća Gramofon je objavila neka od najznačajnijih diskografskih izdanja u protekloj deceniji kada je sevdah u pitanju, počevši od CD-ova Emine Zečaj, Amire Medunjanin, Zumre - zajedničkog izdanja Amire i Merime Ključo, Damira Imamovića i Halke. Ovim novim izdanjem Gramofon nastavlja postavljati standarde kvalitete diskografske produkcije u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iu Gramofona.