Urbani muzički spektakl
0

U Sarajevu predstavljen projekat Music Life Party

Sarajevo-x.com
Danas je u Centru za mlade na Grbavici održana press konferencija na kojoj je predstavljen projekat Music Life Party. Riječ je o urbanom rock spektaklu koji će se desiti u subotu, 6. marta u Centru za mlade, sa početkom u 20 sati, saopćeno je iz agencije Via Media.

Nakon dvije uspješno realizirane sezone TV i radijskih emisija MUSIC LIFE, u trajanju od 40 epizoda, tvorci ovog jedinstvenog muzičkog projekta u Bosni i Hercegovini su se odlučili počastiti sarajevsku publiku pravim ubranim rock'n'roll spektaklom.

Povod za vrhunski rock koncert jeste promocija CD-a "Rock After The Siege", koji predstavlja kompilaciju najboljih pjesama snimljenih uživo na BH Radiju 1, tokom prve sezone radijske emisije Music Life Radio Show, realizirane pod pokroviteljstvom Fabrike duhana Sarajevo. Na kompilaciji se nalaze po tri numere domaćih bendova Pappoemuo, Rigorozni, Predgrupa i Ofsajd.

Vlasnik projekta MUSIC LIFE PARTY je Via Media, partner projekta Fabrika duhana Sarajevo, prijatelj projekta Centar za mlade, Grbavica, a medijski partneri BHT 1 i BH Radio 1.

Koncert će svojim nastupom upotpuniti i hrvatska grupa Elemental, koja najavljuje odličnu zabavu i usijanu atmosferu u Centru za mlade, čiji će prostor biti obogaćen maštovitom scenskom rasvjetom i vrhunskim LED ekranima.

Publika će na koncertu imati priliku uživati u pjesmama sa novog albuma grupe Elemental, "Pod pritiskom", ali i u nekim od starijih hitova, kao što su "Romantika", "Male stvari", "Kad ritam povede" i drugi, koji su ovaj bend tokom posljednjih 10 godina pozicionirali u sam vrh regionalne muzičke scene.

Uz Elemental, pred sarajevskom publikom će se naći i bendovi Pappoemuo, Rigorozni, Predgrupa i Ofsajd, koji će svirati svoje hitove sa CD-a "Rock After The Siege".

Kako je istaknuto na press konferenciji, MUSIC LIFE je projekat primarno zamišljen da bi pružio priliku mladim i izuzetno kvalitetnim, afirmiranim ili ne, muzičarima iz BiH, ali i šire regije, da se nađu u medijskom prostoru i predstave javnosti svoje muzičke kreacije i vizije.

Riječ je o projektu koji promovira isključivo pozitivne vrijednosti, izvrsne ideje mladih ljudi, te autore o kojima će se tek govoriti u budućnosti. Konačni cilj projekta jeste stvoriti pozitivnu klimu, senzibilirati javnost u odnosu na mlade umjetnike i urbanu muzičku scenu, te stvoriti bazu za povezivanje muzičara u cijeloj regiji.

Kroz koncert zakazan za subotu će nas voditi Damir Bašić, javnosti poznat kao TV voditelj emisije Music Life, uz pomoć svojih virtualnih kolega – animiranih likova koje će svi fanovi Music Lifea zasigurno lako prepoznati.

Ulaznice po cijeni od 5 KM su u prodaji, a Music Life svim posjetiteljima koncerta daruje CD "Rock After The Siege".

Ulaznice je moguće nabaviti na slijedećim prodajnim mjestima u Sarajevu:

  • Art-E Travel, Skenderija 28,
  • Raisseburo, Fra A. Zvizdovića 1 (Unitic)
  • Relax Tours, Branilaca grada bb
  • Relax Tours, Plato Skenderija
  • Balkan Cafe, Stari Grad
  • ispred Tržnice
  • prodajni punktovi u Ferhadiji