Muzika
94

U Sarajevo stižu tango plesni parovi iz Argentine, Mađarske i Srbije

Klix.ba
Sarajevo Tango Fusion, plesni performans koji će 17. oktobra biti održan u popularnom sarajevskom klubu ”Studio 1” sa početkom u 20 sati, priprema iznenađenja za publiku.

Krajem sedmice stižu Brenno Marques & Eva Icikson (Argentina), Laszlo Budai & Andrea Pirity (Madjarska) Dejan Stošić & Sanja Štulić (Srbija) uz koje će u subotu nastupiti i domaćini, plesači Vedran Marčeta, Samra Mlinar Mandić, Valentina Vavra kao i Aster plesni ansambl.

Radi interesovanja za ples Tango 17. i 18. oktobra u plesnom klubu Aster, inače organizatoru STF-a, održat će se i plesne radionice koje će voditi gosti, učesnici plesnog performansa.

U okviru STF-a popularni dvojac Tarik Mulaomerović i Adnan Pacoli upotpunit će muzički ugođaj, izvedbom tradicionalne sevdalinke "Tebi majko misli lete" aranžiran u duhu tanga, a u pratnji harmonikašice Kaće Hadžifejzović.

Karte po cijeni od 15 KM i 20 KM u prodaji su na blagajni BKC-a.

Plesni klub Aster osnovan je 1986. godine, od kada aktivno kreira plesne događaje u BiH, a je tvorac je i realizator najpoznatijih plesnih projekata kao što su Sarajevo Salsa Kongers i Maturantska parada.