Muzika
0

U prodaji maxi single Dubioze kolektiva

Sarajevo-X
Nakon projekta "Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood", izdavačka kuća Gramofon objavila je još jedan maxi single "Open Wide" grupe Dubioza kolektiv.

Na CD-u se nalaze četiri remixa pjesama objavljenih na njihovom debi albumu, koje su uradili Branski, Edward EQ i Vuneny, kao i dvije nove pjesme koje su rezultat saradnje sa britanskim umjetnicima Benjaminom Zaphaniahom i Mushom (Fun-Da-Mental).

Kao i prethodni, i ovaj CD odlikuje lokalno i globalno angažirana eksplicitna lirika, dok zvuk maxi singlea svjedoči da Dubioza kolektiv pripada generaciji koja redefinira zvuk na domaćoj muzičkoj sceni, sa ambicijom koja prevazilazi okvire Bosne i Hercegovine. Ovo je grupa čija muzika podjednako uzbudljivo zvuči i sa CD-a i uživo što dokazuju njihovi brojni uspješni nastupi. Koncertna promocija novog CD-a Dubioze kolektiva bit će održana u klubu Sloga u subotu 18. decembra u 20.30.

Maxi single "Open Wide" objavila je izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva kao svoj peti projekat, a do kraja mjeseca bit će objavljeni CD - Marimanga Trio & Bojan Zulfikarpašić, i DVD izdanje filma "A Propos de Sarajevo" reditelja Harisa Pašovića.

"Open Wide" se u prodaji nalazi od utorka 14. decembra, a kao i "Basheskia" u prodavnicama se može kupiti po cijeni od 10 KM.