Muzika
0

U Pro rock clubu Johnny sviraju Biljana Radivojević i Emir Hot

Klix.ba
U subotu, 27. jula 2013. godine, u Pro rock clubu Johnny nastupit će dvojac Biljana Radivojević i Emir Hot.

Ovaj duo sa adresom u Londonu izvodi najveće pop, rock i blues hitove iz '80-ih, '90-ih i 2000-ih. Koristeći snimljene semplove, kao i svoje iskustvo, oni su svaki od ovih hitova koje izvode obojili na neki dugi način i ostavili svoj pečat, čime su ove hitove učinili još zanimljivijim za slušanje.

Emir Hot je rođen 1978. godine u Tuzli. Prvi interes za gitaru je pokazao u petoj godini. Odrastao je uz Led Zeppelin, Rolling Stones, Pink Floyd, Erica Claptona - odnosno muzičku kolekciju svoje starije braće. U 10. godini upisuje muzičku školu u Tuzli, a sa 12 godina počinje slušati thrash metal te se 1989. pridružuje tuzlanskom metal bendu Hatred.

Početkom devedesetih pridružuje se bendu Retard, koji poslije mijenja ime u Neon Knights. Bend je brzo prepoznat po svojoj kvaliteti i originalnosti. Godine 1997. pružila im se prilika da snime album u Italiji i tada nastaje CD Deserted Land. Emir Hot se 1999. godine pridružuje bendu Southern Storm sa kojim iste godine snimaju najvjerovatnije najbolji ex-yu metal album. Nakon nekoliko godina odlazi u Boston i studira na Berkley Collegeu. Diplomirao je 2007. godine i počeo snimati solo album "Sevdah Metal" .

Pobijedio je na takmičenju "Guitar Hero UK" 2005. i diplomirao na The Guitar Instituteu u Londonu 2008. godine. U svojoj 25-godišnjoj karijeri snimio je pet albuma, imao brojne televizijske i radijske nastupe, kao i brojne nastupe na festivalima širom Evrope.

Biljana je veoma poznata u Srbiji. Nastupa sa jazz orkestrom, s kojim je prošla veliki broj svjetskih festivala. Često je gošća TV stanica na kojima je pokazala svoje velike glasovne mogućnosti. Njen glas vas neće ostaviti ravnodušnim i zaželjet ćete da njen nastup potraje što duže. Kakav god da je vaš muzički ukus, Emirova svirka je nešto što morate čuti.

Nastup je najavljen u 21:30 sati, a ulaz je slobodan.