Dino Merlin
0

"U prirodi mi je da se igram i zabavljam okolinu"

Sarajevo-x.com
Dino Dervišhalidović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Dino Dervišhalidović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Popularni bh. muzičar Dino Dervišhalidović još jednom će se, nakon 1999. godine, kada je pjevao u Jerusalemu, okušati kao izvođač na izboru za najbolju pjesmu Evrope. U maju sljedeće godine Dino će predstavljati našu zemlju u Njemačkoj, odlučila je Radio-televizija Bosne i Hercegovine, a pjevač je njihovim pozivom bio oduševljen.

"Pristao sam na to, impresioniran sam pozivom. Jednostavno, živ sam čovjek, a u prirodi je živog čovjeka da motivira sam sebe, da se igra sam sa sobom i, naravno, da pritom i okolini priredi malo zabave", izjavio je Merlin za RSG radio, nakon što je javnosti otkriveno da će on biti naša uzdanica u Düsseldorfu.

Na pitanje o novim pjesmama koje priprema za novi album, rekao je: "To su pjesme koje su moj rukopis. Drugačije su od onog što sam radio, ali ipak je to još uvijek Dino Merlin i mislim da će biti interesantne. Ja jednostavno nikad ne mogu opisati svoju pjesmu i na koji način ona može doći do ljudi. Ja ih pišem i želim da ostanu kao neki mali okvir u kojem će ljudi kasnije prepoznati neku lijepu sliku."

Pjesma s kojom će Dino nastupiti na 56. Eurosongu bit će premijerno emitovana u specijalnoj TV-emisiji 20. februara 2011. Takmičenje za najbolju pjesmu Evrope održava se 10, 12. i 14. maja.