Muzika
4

U petak nastupaju Edo Maajka, Frenkie i Strava Škola

Klix.ba
Frenkie i Edo Maajka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Frenkie i Edo Maajka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon prošlosedmičnog nastupa sarajevskog tandema Jala i Buba Corelli, te hip-hop izvođača Chi, Nedura i Šonn, Muzička scena Kaktus nastavit će se pravim hip-hop spektaklom.

U petak, 21. juna u amfiteatru Doma mladih nastupit će poznati reper Edo Maajka, uz podršku repera Frenkieja i hip-hop grupe Strava Škola. Ulaznice za ovaj događaj, koji će početi u 21 sat, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

U amfiteatru Doma mladih će do 5. jula biti održana još dva koncerta, na kojima će nastupiti afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Do kraja juna će u okviru Muzičke scene Kaktus nastupiti bendovi Kablovi i Jaje na oko (28. juni), dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.