Muzika
0

U Osijeku dodijeljene nagrade "Porin"

FENA
U Osijeku je održana središnja svečanost 13. dodjele hrvatske diskografske nagrade "Porin" za prošlu godinu za ukupno 38 kategorija.

Među njima su nagrade za životno djelo dodijeljene Gabi Novak, Tomislavu Neraliću i Ljubi Stipišiću, te posthumno Dragi Britviću, a nagradu je primio njegov sin Saša Britvić.

Pjesmom godine proglašena je pjesma "Triblebass iz albuma La- La, grupe Svadbas, album godine je "Vridilo je" Olivera Dragojevića.

"Porin" za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Tamara Obrovac za pjesmu "Daleko je", a za najbolju mušku vokalnu izvedbu "Porina" je dobio Massimo za pjesmu "Ne plači".

Najbolji album folklorne glazbe je album "Starogradski biseri" Blanke Došen. Nagradu "Porin" za najbolji album pop i zabavne glazbe dobio je Toni Cetinski za album "Budi uz mene".

Najbolji rock album je "Bombardiranje Srbije i Čačka" Leta 3, a najbolji album urbane klupske scene "Leut Magnetic" istoimene grupe.

Porin za novog izvođača godine dobio je Gego i Picigin band.

Organizatori "Dana Porina u Osijeku", koji traju od 19. do 24. aprila, su Institut hrvatske glazbene industrije, Hrvatska radiotelevizija i Grad Osijek.