Muzika
0

U Novom Sadu počinje festival "Exit 2007"

FENA
Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu u četvrtak počinje festival "Exit 007", najveći muzički festival u jugoistočnoj Europi, koji će trajati do nedjelje, 15. jula. Organizatori su najavili da će se programi ovogodišnjeg festivala odvijati na više od 25 bina, na kojima će nastupiti preko 400 izvođača, među kojima i neki od vodećih sa svjetske muzičke scene.

Na glavnoj bini festivala najznačajnija imena bit će hard rock veteran Robert Plant, britanska tehno atrakcija "The Prodigy" i hip-hop zvijezde iz SAD "Beastie boys", "Wu-Tang Clan" i "Snoop Dogg".

Na "Fusion stageu" kod Muzeja Novog Sada svirat će uglavnom bendovi iz regije, među ostalima i "Hladno pivo", "Kud Idijoti", "Partibrejkersi", "Beogradski sindikat", Edo Maajka i "Obojeni program", kao i neka od novijih imena s novosadske scene.

Organizatori su saopćili da su prodani svi četverodnevni kompleti ulaznica za festival i da se u prodaji nalaze samo jednodnevne ulaznice koje se po višim cijenama u odnosu na prethodne dane mogu naći samo kod ulaza u Petrovaradinsku tvrđavu.

Popunjen je i "Exitov" kamp, koji ove godine ima oko 8.000 mjesta, od kojih su više od polovice zakupili gosti iz inostranstva.

Ove godine "Exit" je uveo svoju valutu "tokene" koji će biti jedino važeće sredstvo plaćanja na festivalu.

U Novom Sadu u hotelima više nema mjesta, smještaj se jedino još može u privatnim stanovima i kućama, u kojima noćenje stoji između 5 i 15 eura.

Festival će biti otvoren spektaklom koji će na nebu iznad glavnog grada Vojvodine izvesti piloti mlaznih zrakoplova iz "Akro grupe Stars".