Zbog 'sado-mazo seksa'
0

U Njemačkoj zabranjen novi album Rammsteina

Sarajevo-x.com
Zbog navodno otvorenog poziva na polne odnose bez zaštite, kao i na opasne „sadomazohističke seksualne igre", Savezni odbor za zaštitu dece i omladine, zabranio je prodaju najnovijeg albuma grupe Rammstein, prenosi Deutsche Welle.

„Na ovom albumu nema ničega čega nije bilo i prije, on ni po čemu nije dvosmisleniji ili nejasniji od prethodnih“, tvrdi član kultnog nemačkog benda Rammstein, Kristijan „Flake“ Lorenc.

I ostali članovi ovog benda zabranu prodaje maloljetnicima dočekali su sa potpunim nerazumijevanjem i „šokom“. Oni odbacuju optužbe Saveznog ureda za zaštitu djece i omladine, prema kojem, kako stoji u obrazloženju odluke, „Ramštajn otvoreno poziva na seks bez zaštite, što je u vreme širenja virusa HIV u najmanju ruku neodgovorno. Isto tako poziva na opasne sadomazohističke igre – što se pored ostalog već vidi i na omotu njihovog najnovijeg CD-a.“

„Ukoliko se sloboda mišljenja u Nemačkoj oslikava u tome da neonacisti na svojim okupljanjima neometano mogu da pozivaju na mržnju prema strancima i njihovom istjerivanju iz zemlje, a naš se album zabranjuje – u tom slučaju se onda, kada je o demokratiji riječ, nismo baš pomakli sa mesta“, poručio je Flejk, upoređujući današnji politički sistem u Nemačkoj, sa onim u nekadašnjem DDR-u.

Da ova zabrana prodaje albuma „Liebe ist für alle da“ ("Ljubavi ima za sve"), samom bendu neće štetiti, sasvim je jasno. Kompakt disk koji se na tržištu nalazi već nekoliko sedmica i to na prvom mjestu njemačke top liste, ova zabrana i prašina koja se digla, može samo da pripomogne u privlačenju kupaca – koji ovaj CD, možda ne bi ni kupili, piše Deutsche Welle