Muzika
0

U nedjelju 5. BH. radijski festival

FENA
Direkcija BH. muzičkih festivala iz Zenice organizator je manifestacije "BH festivalski dani - Zenica 2006." koja će se 1., 2. i 3. septembra održati na velikoj pozornici montiranoj ispred robne kuće "Bosna".

Muzički događaj za kojeg direktor BH festivalskih dana, Pane Škrbić tvrdi da je jedan od najvećih u regionu, sastoji se iz tri programa: BH pop noć, Euro pop i BH radijski festival.

Večeras od 21 sat održat će se BH popo noć na kojoj će nastupiti 20 mladih muzičara iz BiH. Festival će otvoriti prošlogodišnji pobjednik, Dženan Jahić, a publika će imati priliku da sluša i bivšeg lidera Parnog valjka Akija Rahimovskog.

  • Druge festivalske večeri na programu je Euro pop na kojem će nastupiti 17 muzičara iz 15 evropskih država. U nedjelju je glavna noć festivala, peti po redu BH radijski festival na kojem će nastupiti muzičari čije su pjesme tokom proteklih godinu dana zauzimale vodeća mjesta na top listama radio stanica u BiH, izjavio je direktor festivala Pane Škrbić.

Među 20 izvođača nalaze se Hari Mata Hari, Erato, Regina, Masimo Savić, Flamingosi, Bojan Marović, Samir Mujagić SMS, Emina Jahović, Feminem i drugi.