Vodič za provod tokom SFF-a
0

U Domu mladih nastupa Colonia

Sarajevo-x.com
Kao i prethodnih dana, portal Sarajevo-x.com donosi vam pregled noćnih dešavanja u sarajevskim kafićima i klubovima za treći dan 15. Sarajevo Film Festivala.

Heineken Music Stage

Kao i prošle godine centar zabave tokom SFF-a je Dom mladih u kojem se održava Heineken Music Stage na kojem nastupaju neka od najvećih imena muzičke scene iz regije. Večeras u Domu mladih nastupa najpopularnija hrvatska dance grupa Colonia čiji će nastup zasigurno zapaliti sve prisutne i omogućiti im odličnu zabavu.

Napominjemo da je ulaz na sve programe besplatan za sve akreditirane na Sarajevo Film Festivalu, kao i za sve one koji uspiju doći do pozivnica Heineken Music Stagea. Ograničen broj ulaznica bit će pušten i u slobodnu prodaju po cijeni od 20 KM po programu.

United Moves Festival

Drugog dana United Moves Festivala koji se održava u prostorijama Historijskog muzeja nastupiće Marko Nastić, odlični srbijanski DJ. Muzičku podršku pružaće mu Viktoria Rebeka (SLO), Miss Sunshine (CRO), Alex Monster (SRB) i Borgie (BiH).

tokom dana svoje radove izlagati studenti Akademije likovnih umjetnosti. Art kino Kriterion će prikazivati kratke BH filmove.

Opera

U ovom sarajevskom kafiću koji se nalazi u žiži svih dešavanja, nasuport Festivalskog trga, večeras nastupa Diskobajagi.

Cinemas

Za sve ljubitelje istinskog house zvuka i po ko zna koji put Sarajevo će da ugosti jednog od stvaralaca današnje house muzike, njegovo ime je Marshall Jefferson. On će nastupati u Cinemasu, a cijena karte na dan dešavanja je 15 KM.

Osim njega, za dobru muziku će se pobrinuti:

Vanja S-cream / DISC-TEC

DJ Nino / DISC-TEC DJ Woodie / DISC-TEC Kee Boo / DISC-TEC Focho / Dom Mladih Resident

Hacienda

Za one koji su skloniji plesnim house ritmovima Hacienda će ponuditi odličnu zabavu. Ovaj popularni klub tokom SFF-a organizira Hacienda Dance Fever Festival koji traje od 12. do 20. augusta. Festival će ugostiti internacionalna imena i prromovirati sve žanrove plesne muzike. Organizatori će ostati dosljedni tzv. "Haciendinom zvuku", house "hitičnim" ritmovima, poznatim svim stalnim posjetiocima dok će se zabava odvijati do ranih jutarnjih sati. Svake noći s početkom u 22.15 na gornjem spratu, lounge salonu, organiziraće se press korner otvorenog tipa i druženje sa učesnicima.

Večaras će svi posjetioci moći uživati u Flert Partyju sa Action Heroesima - Back To Back / BiH.

Access

U sarajevskom Accessu će se održati Breakbeat / Hip Hop / Drum & Bass party na kojem će nastupiti DH Borka iz Slovenije (code.Ep), dj Rea (jabba crew, Zagreb) i lokalna podrška DJ Boquee. Party počinje u 22 sata, a ulaznica košta pet KM.

The Club

U The Clubu će nastupiti jedna od najvećih muzičkih zvijezda iz regiona, Severina.