Muzika
277

U Banju Luku stižu Tomcraft, Varela, Marko Nastić, Roger Sanchez i Uto Karem

Klix.ba
Fresh Wave Festival, koji će se održati 6, 7. i 8. augusta u Banjoj Luci, po četvrti put spreman je da ugosti sve ljubitelje elektronske muzike uz neka od najznačajnijih imena sa svjetske elektronske scene.
Banja Luka će ovog vikenda biti domaćin Rogeru Sanchezu, Cristianu Vareli, Tomcraftu, Uto Karemu, Marku Nastiću, Mladenu Tomiću, ali i house dvojcu iz Grčke, Bang La Decksu. Ove godine Festival je bogatiji i za generalnog pokrovitelja Banjalučku pivaru, sa svojim najpoznatijim brendom Nektar pivom.

Festival se ove godine održava na platou između Vrbasa i Kastela, pored glavnog ulaza na tvrđavu.

Zbog ranije započetih radova na rekonstrukciji Kastela, koji se dijelom finansiraju iz Evropskih fondova, organizatori nisu uspjeli dobiti dozvolu za održavanje unutar tvrđave.

Dodaju kako su se potrudili adaptirati ovaj prostor, prilagoditi ga festivalu, a posjetiocima obećavaju vrhunsku zabavu, specijalne efekte i popratne sadržaje.

Cijena trodnevne karte je 45 KM. Ulaznice se mogu kupiti putem sitea Kupikartu.ba. Jednodnevna ulaznica za 6. august iznosi 15 KM, dok je za sedmi i osmi 20 KM.