Muzika za uho i dušu
1

U Banjoj Luci počeo tradicionalni festival tamburaške muzike

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U prisustvu velikog broja građana, na terasi caffe slastičarne “Pingvin” u banjalučkoj robnoj kući “Boska” večeras se održava tradicionalni festival tamburaške muzike, pod nazivom “Tamburica fest u Banjoj Luci”.

Organizator manifestacije je Gradski tamburaški orkestar Banja Luka, a osim domaćina, pred publikom će nastupiti Požeški tamburaški orkestar i orkestar “Hajo” iz Subotice.

Iz banjalučkog Gradskog tamburaškog orkestra su naveli kako je novina ovogodišnje manifestacije predstavljanje nada “Tamburica festa”, a ove godine to je tamburaški sastav “U.D.E.S.” iz Banje Luke.

“Ovaj sastav, novim i svježim tamburaškim zvukom osvaja simpatije publike. On svojim šarmantnim nastupima pokazuje da zaslužuje mjesto na muzičkoj sceni BiH i regije”, rekli su u Gradskom tamburaškom.

Uz mnogobrojne Banjalučane, večerašnjem “Tamburica festu” prisustvuje i veliki broj osoba iz kulturnog i javnog života grada na Vrbasu.

Portal Klix.ba vam u galeriji fotografija donosi djelić atmosfere koja večeras vlada na popularnoj Gradskoj terasi u centru Banje Luke.