Muzika
0

U amfiteatru Doma mladih nastupili Kablovi i Jaje na oko

Klix.ba
U petak, 28. juna je u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu održan trinaesti koncert u okviru projekta Muzička scena Kaktus, na kojem je nastupio sarajevski press rock bend Kablovi uz podršku mladog bh. benda Jaje na oko iz Gračanice

Na pozornici amfiteatra Doma mladih je prvi nastupio sastav Jaje na oko iz Gračanice, koji postoji od 2012. godine. Bend kojeg čine Šabić Nedim – Ned, Sokolušić Dženan – Džani i Memić Elvir – Elva, bivši članovi benda Predgrupa iz Gračanice, je ovom prilikom predstavio pjesme koje će se naći na njihovom prvom albumu koji će uskoro biti objavljen, a neke od njih su Životinje, Pokušavam, BH Hollywood...

Koncert je nastavljen nastupom sarajevskih Kablova, prvog i jedinog novinarskog benda na području bivše Jugoslavije. Kablovi su se još jednom pobrinuli za dobru atmosferu izvedbom obrada poznatih pjesama kao što su Ace of Spades od Motörheada, So Lonely od Policea, Anarchy in the UK od Sex Pistolsa...Njihov specijalni gost bio je poznati interpretator sevdalinki Damir Imamović, s kojim su izveli pjesme Come Together od Beatlesa i Sunshine of Your Love od Creama. Članovi ovog press rock benda su: Ahmed Burić Bure (vokal, klavijature, usne harmonike), Mario Iličić - bojnik Perić (bubanj), Amar Ćesić Ćesa Rojs (solo gitara), Edin Spahić Kemo (ritam gitara) i Dino Bajramović Bajramoglu (bas gitara).

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Posljednji koncert, kojim će biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, desit će se u petak, 5. jula, a nastupit će bendovi Punkt i Unplugged Plug.