Ovacije za svirku uživo
0

VIDEO / Tuzlanski duo "Čaroban svijet" promovisao debitantski album

Sarajevo-x.com
Pop duo "Čaroban svijet" iz Tuzle promovisao je debitantski album pod nazivom "Ne volim te slučajno". Kamerna scena Doma mladih primila je veliki broj Tuzlaka koji su ovu promociju dugo očekivali. Tokom sat vremena uživo je izvedeno nekoliko pjesama sa albuma, a iako je riječ o kamernoj sceni, atmosfera je bila sve samo ne kamerna.

Svaka nova kompozicija pozdravljana je burnim aplauzima, a posebne ovacije zabilježene su tokom premijernog prikazivanja videospota rađenog za naslovnu numeru "Ne volim te slučajno", nastalog u radionici renomirane produkcijske kuće "Arthur" iz Tuzle.

Bend "Čaroban svijet" čine Azur Jahić i Vedrana Pejić, a početak rada ovog pop dua vezuje se za 2008. godinu. U naredne dvije godine nastalo je ukupno 25 pjesama, od kojih je za album prvijenac odabrano 10 žanrovski različitih, ali energijom i emocijom jednako ispunjenih pjesama koje govore o ljubavi. Ovaj moderno koncipiran i produciran album namijenjen je svim generacijama koje znaju osjetiti ritam i uživati u melodiji.

Sve pjesme na albumu autorski su rad Azura Jahića koji potpisuje muziku, tekstove i aranžman, a karakterističan zvuk albuma upotpunili su i Edvin Hadžić na basu i kontrabasu, Amir Jahić na bubnju i udaraljkama, Branislav Spasojević na saksofonu i električnom klaviru, te Zlatan Mujkić na klaviru. Radi se o ekipi vrhunskih muzičara sa kojima Azur već godinama ima odličnu saradnju. Rezultat te saradnje je CD koji na najbolji mogući način melankoliju bossanove ili suptilnost jazza spaja sa zaraznim ritmom modernog groova, tvoreći jedinstveno umjetničko djelo koje produkcijom i kvalitetom prevazilazi regionalne okvire.

Za vizuelni identitet albuma, pobrinula se zagrebačka stilistica Ivana Bilandžija – Bili, koja je u tandemu sa vizažisticom Mirtom Pejić kreirala čarobni imidž za "Čaroban svijet". Autor fotografija je Dorijan Kljun, čovjek zaslužan da se na coveru CD-a i pratećim promotivnim materijalima nađu fotografije koje na najbolji način prenose poruku koje "Čaroban svijet" nastoji uputiti svojim slušateljima. Ista ekipa radila je i na sva tri do sada snimljena videospota ovog dua.

Album "Ne volim te slučajno" izašao je u nakladi izdavačke kuće "Bosanska riječ" iz Tuzle i uskoro se očekuje njegova distribucija na prodajnim mjestima širom BiH.