Muzika
0

Tuzlaci iz benda Bad Seasons na mini turneji u Sloveniji

Klix.ba
Tuzlanski bend Bad Seasons sa lyrics videom za pjesmu "Perfest Guess" promoviše novi album na mini turneji u Sloveniji.

Prvi singl sa njihovog novog albuma govori o hvatanju ukoštac sa svakodnevnicom i onda kad je ona dobra, a i onda kad je loša. Nema "savršenog odabira", savršenog uputstva, svaka nova situacija je novi scenario u životu koji zahtijeva nove pristupe.

Pjesma je aranžmanski postavljena na tragu nekih pjesama Foo Fightersa, tako da bubanj dominira, uz puno izmjena ritma i dosta dinamike, baš kao što se to dešava i u stvarnom životu.

"Album je materijalizacija naših druženja i razgovora, promišljana o svemu što nas okružuje. To je i politika i ekonomija (Greater good, Land of broken dreams) ali i ljubav i sreća (Finest hour, Spellbound). Bas Seadons je termin koji se koristi u muzičkoj, ali i teatarskoj i filmskoj produkciji, koji opisuje jedan period kada loše ide (prodaja albuma, karata, ulaznica...). Živimo u vremenu kada "loše ide", ali i u takvim vremenima nema odustajanja, treba se kotrljati (Rolling), boriti se za svoje mjesto, za umjetnost i kulturu. Poslije loše sezone ide dobra sezona. Mi sanjamo i sviramo za dobre sezone koje će doći", kaže Damir Pirić, gitarista benda.

Mini turneja u Sloveniji obuhvata Maribor i Kranj. U mariborskoj dvorani Gustaf Pekarna nastupaju 4. oktobra sa Run2None, a dan poslije na bazenu Kranj sa grupom Dirtswitch iz Slovenije.