Muzika
479

Trosatni spektakl Zdravka Čolića u krcatom Mejdanu

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Teško je procijeniti koliko je publike bilo u subotu uvečer na koncertu legendarnog Zdravka Čolića, ali nema sumnje kako je riječ o još jednom rekordu tuzlanskog Mejdana.

Već u 20 sati ni igla nije mogla pasti na parter i tribine dvorane, a iz hiljada grla publike koja je u Tuzli stigla iz svih krajeva Bosne i Hercegovine orile su se popularne pjesme balkanskog superstara.

Publika je u delirijumu bila od prve Čoline pjesme "Produži dalje" pa do posljednje "Ti si mi u krvi" koju je otpjevao nakon što je pozvan na bis.

Čola je kao i svaki put prije bio u svom elementu. Energičnim nastupom širio je pozitivne vibracije u Mejdanu. Tri sata publika je mogla uživati u njegovim starim i novim hitovima, a pauzu je napravio samo onda kada je na scenu izašla Maya Sar koja se sugrađanima predstavila sa tri numere među kojima i onom evrovizijskom "Korake ti znam".

Uvježbana ekipa "Beral musica", predvođena Draganom i Almirom Berberović, učinila je maksimalan napor da koncert legendarnog pjevača protekne u najboljem redu, a sudeći po prezadovoljnim licima publike u toj namjeri su i uspjeli.

Nakon uspješno obavljenog posla Zdravko Čolić, organizatori i zvanice su se opustile na After partyju koji je organizovan u prelijepom ambijentu Pivnice Taverna u klopu Tuzlanske pivare.