Muzika
194

Tripozno, nadrealno i seksi: Crnogorski hip hop dvojac Who See ima novi spot

Klix.ba
Kotorski dvojac Who See i beogradska jazz pjevačica Maat Bandy udružili su snage u numeri "Ja bih" za koju je spot režirao Zoran Marković - Zonjo.

Poslije spotova "Dinamida", "Nemam ti kad" i "Đe se kupaš", Who See-u će ovo biti četvrti video sa aktuelnog albuma "Nemam ti kad".

Video je sniman početkom godine u Americi i Crnoj Gori, a režiser Zoran Marković - Zonjo o njemu kaže:

"Spot uspješno prati tu tripoznu atmosferu pjesme jer je i samo snimanje bilo pomalo nadrealno. Između ostalog, uspjeli smo da rekreiramo čuvenu scenu iz filma 'Forrest Gump' u kojoj Forrest prestaje da trči, snimajući je na originalnoj lokaciji Monument Valley u državi Utah, ili da uhvatimo pustoš milionskog grada Phoenixa u Arizoni i to sve kroz vizuru šarmantnog pingvina koji na svom putu traži ljubav i prijateljstvo. Kao što je pjesma produkcijski pošla korak naprijed u odnosu na regionalne numere hip-hop žanra, tako se nadam da je i spot odskočio od standardnih video produkcija u kojima se obavezno momak i djevojka vole pa svađaju dok piju vino ili bosi šetaju plažom."

Glas Maat Bandy je vizuelizovala jedna od trenutno najtraženijih srbijanskih glumica u Hollywoodu, Biljana Mišić, a u spotu se pojavljuju i još dvije atraktivne djevojke: Abbie Alexander i Sofie Monro.

Fotografiju spota potpisuje Miodrag Marković, kolor korekciju Toni Pendo, Lala Smith i Petar Burić su dali produkcijsku podršku, dok je spot sa Zonjom montirao upravo član sastava Who See – Noyz.