Nastupa na Demofestu
0

Tricky oduševio Banjalučane svojom jednostavnošću

Sarajevo-x.com
U Banjoj Luci je danas održana pres-konferencija na povodom večerašnjeg nastupa Trickyja, velikanu trip-hopa i zvijezdom Jelen Demofest festivala.

Tricky je došao u DFK klub sasvim prirodan, jednostavan i nije htio sjediti na bini, kako je bilo predviđeno, već je spustio stolicu da bude u ravni sa ostalima.

"Nisam ja pop-zvijezda da sjedim na bini", prokomentarisao je Tricky. Na opšte oduševljenje, prišao je svima u prostoriji i rukovao se sa svakim ponaosob.

Objasnio je kako je jako stidljiv i kako se trudi uvijek biti nasmijan i ljubazan kako ljudi ne bi pomislili da je loše raspoložen ili da se folira.

Muzikom se počeo baviti da bi zaradio za život. Na pitanje kako stvara muziku, odgovorio je da je to tako jednostavno, da je potreban jedan prst na tastaturi i da muziku stvara iz duše.

Istakao je kako u Engleskoj ne postoje festivali posvećeni demo bendovima i kako nikada nije nastupio na festivalu poput Jelen Demofesta.

Tricky smatra da je ovaj festival jako važan za sve mlade ljude koji se bave muzikom i kako bi bilo dobro da u Engleskoj postoji po neki demo festival.

Svidjela mu se Banja Luka i njeni stanovnici i rekao je da mu je jako važno da se druži s ljudima, te da mu je besmisleno sjediti u hotelskoj sobi i čekati da koncert počne.

Istakao je da voli biti stranac i učiti o drugim kulturama i običajima drugačijim od onih na koje je navikao.

Trenutno živi u Parizu koji mu je velika inspiracija i priznaje da trenutno najviše sluša demo bendove.