Muzika
0

Tribute to The Doors i Rokaj Bili u Domu mladih

Klix.ba
Dom mladih Centra Skenderija predstavlja nastavak promocije progresivne rock scene. Projekat se realizira u saradanji sa sarajevskim muzičkim grupama koje koriste prostorije za vježbanje u Domu mladih.

U Amfiteatru Doma mladih u subotu, 8. februara, nastupaju Uncle Sen's tribute to The Doors i Rokaj Bili. Koncert počinje u 21:00 sat, a ulaz na koncert je besplatan.

Najlbolji Tribute to The Doors bend u regionu - Uncle Sen je rock and roll band iz Visokog. Nastao je u julu 2007. godine. Bend čini pet članova. U početku su rađeni coveri popularnih i manje popularnih pjesama Jimija Hendrixa, Damira Urbana, Majki, EKV-a i drugih, a od 2013. godine, bend Uncle Sen najčešće izvodi repertorar Tribute to The Doors.

Rokaj Bili je grupa, po nekima, blasfemičnih, beskompromisnih, ljubitelja reprodukovanog zvuka, koja se bez imalo poštovanja upuštaju u najzahtjevnije projekte, i u tome nalaze svoj duhovni mir. Zbog navedenih razloga manipulišu sa par naziva benda ovisno o raspoloženjima koja često mijenjaju... čak i u toku performansa.