Online prodaja ulaznica
0

"Tribute to Michael Jackson" koncert godine u Beču

Sarajevo-x.com
Ispred bečkog dvorca Schönbrunn 26. septembra se održava najveći koncert godine za grad Beč.

Jučer je brat Michael Jacksona, Jermaine Jackson, u prisustvu Renate brauner, zamjenice gradonačelnika Grada Beča, za koncert "The Tribute – In Memory of Michael Jackson" najavio prvih nekoliko umjetnika koncerta, a to su Marie J. Blige, Natalie Cole, Sister Seldge, US5, Chris Brown i Angela Bassett.

Bend će uživo svirati sve najveće Michaelove hitove, između ostalih "Man in the Mirror", "Beat It", "Thriller", "Dirty Diana", "You Are Not Alone", "Heal The World", "Scream" i "The Girl Is Mine". Za veliki završetak koncerta svi umjetnici otpjevati će zajedno ili "Heal The World" ili "We Are The World".

Do sada je svoj dolazak u Beč potvrdilo 13 umjetnika, prema riječima Jermaina Jacksona bit će to "interesantna mješavina muzičara za svaku dob i različite ciljne grupe".

Ukupno će nastupiti 20 do 25 muzičara i muzičkih grupa. Na današnjoj press konferenciji u Londonu i sutrašnjoj u Berlinu bit će poznata imena ostalih učesnika koncerta.

Muziku na koncertu će svirati live bend koji je trebao zajedno sa Michealom nastupiti na planiranom povratničkom koncertu u Londonu. Također će nastupiti i plesačice kao što je bilo prvobitno planirano za londonski koncert.

Bina će biti kraljevska, dostojna jednog kralja popa - 50 metara dužine, 25 metara dubine i skoro 20 metara visine.