Februar u Mostaru
0

Tri velika koncerta u Oxygen Clubu

Sarajevo-x.com
Oxygen club će bosanskohercegovačkoj publici ove godine predstaviti tri uzbudljive sezone tj. tri godišnja doba sa nezaboravnim partyima i vrhunskim muzičarima.

Tokom prve "zimske sezone" u Oxygen clubu održat će se tri velika koncerta vrhunskih muzičara i bendova koji uživaju veliku popularnost u našoj zemlji: Magnifica, Elementala i Marijana Bana i diktatora.

Najveća slovenačka zvijezda Rober Pešut, poznatiji kao Magnifico u Mostaru nastupa u petak, 6. februara. U zadnjih deset godina ovaj muzičar je promijenio toliko različitih imidža da su ga prozvali "slovenačkom Madonnom". Svaki videospot - novi imidž, nova provokacija, svaka nova ploča, korak dalje u nepoznato područje. U Oxygen clubu nastupit će sa bendom Turbolentza koji čine najbolji muzičari iz Slovenije.

Hrvatski bend Elemental imat će nastup u subotu 21. februara. Elemental na hip hop scenu donosi novi zvuk i osjetno drukčiji pristup ovoj vrsti muzike, u hiphop svijetu poznatiji kao "organic". Približava rap muziku ostalim stilovima, te uvodi nove instrumente koji na studijskim snimkama živom svirkom daju novu produkcijsku snagu i otvaraju ovu muziku prema netrendovski orijentiranoj publici.

U subotu 28. februara svira legendarni splitski kantautor Marijan Ban, bivši frontmen kultne grupe "Daleka obala" koji će prvi put nastupiti u Mostaru i to uz pratnju grupe "Diktatori" koja je poznata po vrhunskim obradama najvećih domaćih i stranih pop i rock hitova.

Ulaznice za sve koncerte iznosit će 10 KM, a više informacija možete dobiti na telefon 036/512-222.