Majevica
0

Treći gorski humanitarni rock koncert "Rock am Lipik"

Sarajevo-x.com
Sa prvog koncerta
Sa prvog koncerta
Gorski humanitarni rock koncert na otvorenom pod nazivom "Rock am Lipik" treći put zaredom bit će organizovan na lokaciji "Barake" Majevica u Srebreniku 30. maja ove godine.

Manifestacija "Rock am Lipik" je koncert humanitarnog karaktera. Okuplja istinske poklonike rock muzike, istovremeno i ljubitelje prirode. Svi učesnici programa - muzičari nastupaju besplatno. Ovo je nedvojbeno najmasovniji gorski rock koncert na našem području.

RAL je stejdž bez zvijezda. Svi koji misle da imaju nešto pametno, nesvakidašnje ili pak mudro, rifom tipkom ili palicom izreći dobro su došli, poručuju organizatori.

Skromna bina, jedinstven prirodni ambijent, zrak čist, brigade nasmijanih i vedrih lica, inspiracija su afirmisanim i neafirmisanim muzičarima koji su i koji će kročiti na ovaj neobični stejdž.

S obzirom na uspjeh koji je "Rock am Lipik" do sada imao i na rejting koji je dostignut, svake godine se znatno ranije i ozbiljnije pristupa organizaciji ovog jedinstvenog događaja, a humanitarni karakter te višestruku društvenu i kulturnu korist će, nadaju se, ponovo prepoznati mnogi fizički i pravni subjekti sa srebreničke opštine i šire. Više informacija na rockamlipik.com.