Muzika
2

Tony Cetinski i Jacques Houdek snimili duet "Tugo moja"

Klix.ba
Iznenađenje večeri u subotnjem TV showu The Voice priredila su dva člana žirija, Tony Cetinski i Jacques Houdek. Dva najbolja hrvatska muška vokala prvi put su zapjevala u duetu "Tugo moja" autorice Aleksandre Milutinović.

Predivna balada osvojila je na prvo slušanje dvojicu pjevača koji su na najljepši mogući način pokazali zašto su upravo oni odabrani kao mentori budućim mladim pjevačkim snagama. Aleksandra Milutinović imala je priliku sarađivati s dvojicom vrhunskih pjevača napisavši im već neke od njihovih hitova pa je tako i ovog puta uspjela uhvatiti snagu i emociju koju Tony i Jacques s lakoćom prenose svojim slušateljima.

"Ova pjesme nastala je za svega nekoliko minuta, u jednom dahu, kako mi autori volimo reći. Ono što je još važnije je što se da se spojila s pravim umjetnicima koji su na moju veliku sreću kroz ljubav prema muzici shvatili da su sjajan tandem. Nije moglo ispasti bolje. Presretna sam i nadam se da smo napravili pjesmu koja će se još dugo pjevati i da će publika prepoznati iskrenu emociju. Veliko hvala Tonyu i Jacquesu", rekla je uzbuđeno autorica pjesme Aleksandra Milutinović.

Najnoviji duet itekako je zaintrigirao javnost, a dvojica pjevača uspjela su do samog kraja držati u tajnosti pjesmu i nastup.

"Više od godine dana snimao sam razne verzije ove pjesme i na kraju je najbolje zazvučala u duetu. Mislim da pjesma ima širi domet u regiji", bio je sažet Tony.

Ni Jacques nije krio zadovoljstvo: "Presretan sam zbog ove muzičke saradnje koja se ostvarila između Aleksandre Milutinović, Tonyja i mene. Zahvaljujem Tonyju na pozivu da snimamo duet i odabiru prekrasne pjesme 'Tugo moja'. Na prvo slušanje sam kliknuo s pjesmom, a duet s kolegom koji ima tako impresivnu karijeru za mene predstavlja veliki uspjeh i zadovoljstvo! Nadam se da smo uspjeli iznenaditi publiku ovom muzičkom pričom koja je naša velika pobjeda i vjerujem da će ona vrlo brzo doprijeti do srca naše publike".