Muzika
0

Tony Cetinski fanovima poklonio spot za pjesmu "Mjesečar"

Klix.ba
Popularni hrvatski pjevač Tony Cetinski objavio je spot za pjesmu "Mjesečar" koja je osvojila publiku ali i muzičke kritičare.

"Ljetni mjeseci na vrhu radijskih top lista i vruće noći tokom kojih se plesalo u ritmovima 'Mjesečara', još jednom su potvrdili Tonyjev nedodirljivi status među regionalnim muzičarima. Vrhunac je bio prije nekoliko sedmica kada je Tony pred prepunim pulskim antiteatrom održao najemotivniji koncert karijere i na najbolji mogući način obilježio 25 godina rada u muzici", navodi se u saopćenju Hit Recordsa.

Spot je ustvari snimak koncerta u pulskoj Areni na kojem se vide i mnogobrojni raspjevani fanovi. Autor muzike i teksta je Aleksandra Milutinović, dok je produkciju i aranžman radio Nikša Bratoš. Za režiju i scenarij zaduženi su bili Tony Cetinski i Dalibor Sokolić. I sam Tony je bio oduševljen pjesmom "Mjesečar".

"Izuzetno sam sretan, a ujedno i zadovoljan kako zvuči 'Mjesečar'. Pjesmu posvećujem svim mjesečarima i njihovim boljim polovicama koje to stojećki podnose!", kazao je Tony.

Tonyjevo mišljenje dijele i fanovi i radijski urednici jer "Mjesečar" već 11 sedmica ne silazi s prvih pozicija nacionalne top liste HR top 40!

Nakon turneje po Hrvatskoj, Tony odlazi u Švicarsku gdje će 21. novembra održati koncert sa Prljavim kazalištem.