Ulaz i kamp besplatni
19

TNT festival: Travnik očekuje brojne muzičare i posjetioce

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U povodu 15. rođendana Radija TNT u Travniku će nastupiti veliki broj muzičara iz cijele regije. TNT Festival će se održati 31. augusta i 1. septembra na Rukometnom igralištu.

U petak prvog dana festivala nastupaju bendovi Dubioza kolektiv BiH, Chill Out i In The Room iz BiH i Fraktura pupka iz Hrvatske, a drugog dana festivala, u subotu, nastupaju No living soul iz BIH, Punkreas iz Crne Gore, Baobab iz Srbije i atraktivni bend Leni Kravac iz Slovenije.

"Ovo je jedini ovogodišnji nastup Dubioze u Bosni i Hercegovini. Nastup na TNT Festu nas raduje jer nas za Vezirski grad vežu jako lijepe uspomene, baš u Travniku smo održali i svoj prvi nastup", rekao je Almir Hasanbegović, jedan od osnivača Dubioza kolektiva.

Bend Chill Out iz Travnika osnovan je prije dvije godine, ali svi članovi su već prije svirali u drugim bendovima.

"Dobar provod u Travniku je zagarantovan, kao i uvjek na TNT Festivalu, a mi ćemo se pobrinuti za dobru svirku kao i svi ostali bendovi", rekao je Ajdin Škulj, bubnjar Chill Outa.

Na TNT Festu svirat će In The Room, četveročlani bend iskusnih muzičara.

"Obećavamo dobru svirku, a ja bih iskoristio priliku da pozovem sve one koji su u prilici da dođu, pa da se svi zajedno dobro provedemo", rekao je član benda Dalio Sijah.

Hrvatski bend Fraktura pupka nastupa prve noći TNT Festivala.

"Publika će uživati u lako pamtljivim melodijama našeg benda i odličnoj energiji, a rođendan Radija TNT ćemo dostojno proslaviti", rekao je Roko Đuzel, bubnjar benda Fraktura pupka.

"Ulaz i kamp na festivalu su besplatni, piće i hrana su po promotivnim cijenama, a pozitivna energija nakon svirke bendova nastavlja se na after partyjima u prostorijama kluba UGR 'Aqvarium' u samoj blizini Rukometnog igrališta", rekao je Adnan Vrbanjac, menadžer TNT festivala.