Muzika
1

"This is not aLoud Concert" - koncert Dade Džihana i prijatelja u BKC-u

Klix.ba
Koncert pod nazivom "This is not aLoud Concert", autora i kompozitora Dado Džihana u galeriji BKC u Sarajevu, okupit će 30 solista/izvođača. Koncert će biti održan 28. marta.

Na koncertu će osim Džihana nastupiti i Elvis J. Kurtović, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Jelena Milušić, Ogi Ostojić, Dr. Rokva, Alma Ferović, Djani Pervan, Tony Pešikan, Orhan Maslo Oha, Esad Bratović, Aida Čorbadžić, Sarajevski Brass Quintet, Dušan Vranić, Nedim Dedić Fićo, Leo Šarić, madjionicar Aladin, Lela Lakovic, Vesna Cikovic & Seljo, Jovana Milosavljevic, DJ Audio in Function i VJ Edit.

Ulaznice po cijeni od 20 KM će se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Bosanski kulturni centar BKC i www.kupikartu.ba.

Dio prihoda koncerta bit ce odvojen za razvoj i nastavak projekta "Muička soba" u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Dom Bjelave.

"Bio samo inspirisan mjestom - galerijom BKC i klavirom, gradom u kojem sam odrastao, majkom koja nije baš u punoj snazi, djecom iz dječijeg Doma Bjelave, svojim prijateljima, umjetnicima, autorima, mojom starom rajom, vremenom u kojem smo odrastali i divnim činjenicama života kroz koje smo skupa prosli…", kazao je Džihan.

Ova koncertna inicijativa autora Dade Džihana, produkcijski i programski, predstavlja korak naprijed u osnaživanju i promociji umjetničke scene u Sarajevu. Sa svojih tridesetak prijatelja, renomiranih umjetnika Sarajevske muzičke scene priredit će neobično sonično iskustvo, a na programu će pored autorskih djela Džihana biti izvedene teme od Massive Attack do Bacha.

"Program će biti sastavljen i postavljen oko akustičnog klavira, zajedno sa ostalim instrumenatima što električnih, što akustičnih... izvodit će se raznorazni moji radovi u laganijem tempu, bez puno decibela, kao i radovi nekih svjetskih majstora u različitim muzičkim formatima i oblicima, instrumentalne i vokalne muzike. Jedna engleska riječ to fino objašnjava - Eclectic", poručuje Dado Džihan.