Discover Ideas Everyday
11

The Shapeshifters i AlterNacija u Sarajevu i Mostaru

Klix.ba
Shapeshifters
Shapeshifters
Svi koji žele nezaboravan provod ne smiju propustiti nastupe The Shapeshiftersa i AlterNacije u Sarajevu i Mostaru, 26. i 27. oktobra.

The Shapeshifters su jedan od najtraženijih house dvojaca na svijetu, koji su zauvijek promijenili svjetsku muzičku scenu inovativnim pristupom stvaranju muzike i kombinovanju underground house s elementima funka, soula i techy doba. Grupa performera AlterNacija se pak trudi svakom događaju pružiti fuziju performansa, videomaterijala, muzike i interakcije sa gostima, a sve u cilju ispunjenja svog zadatka - rekonstrukcije zabave.

Iza imena The Shapeshifters krije se dvojac Max Reich i Simon Marlin, koji su 2003. godine svojim hitom "Lola's Theme" svjetsku muzičku scenu promijenili zauvijek. Oni su svojim inovativnim pristupom stvaranju muzike nametnuli nove standarde na sceni, a kombinacijom underground house muzike s elementima funka, soula i techy doba, inicirali plesnu groznicu na podijumima širom svijeta. Simon je naklonjen funk i soul izražaju, dok Max inspiraciju pronalazi u techno muzici - upravo je to fuzija koja muziku The Shapeshiftersa čini tako dinamičnom i uzbudljivom i garantuje nezaboravan provod.

Nakon "Lola's Theme" slijedi mnoštvo hitova poput: Back to Basics, Incredible, Sensitivity.. i nevjerovatan uspon na svim svjetskim top listama. Za kratko vrijeme postaju jedan od najtraženijih DJ performera, a svi mediji bruje o The Shapeshifters dance fenomenu.

Simon i Max su trenutno zauzeti studijskim snimanjima, svirkama širom svijeta i potragom za novim pjesmama

AlterNacija
AlterNacija
Ideja zvana AlterNacija začeta je 2007. godine, kada su u centru Novog Sada izveli performans pod nazivom "AlterGrad", tokom kojeg su oživjeli virtuelni grad i poveli građane u šetnju njegovim ulicama i parkovima.

Žongliranje, bljuvanje vatre, hodanje i ples na štulama, akrobacije na zemlji i u zraku, samo su dio njihovog bogatog umjetničkog opusa. Dok izvode svoje atraktivne vratolomije, u posebno dizajniranim kostimima, uz korištenje specijalnih efekata i raznih rekvizita, ovi mladi umjetnici će svakoga ostaviti bez daha.

Više saznajte na Facebook stranici Discover Ideas Everyday.