Muzika
22

The Prodigy i ratnički ples na Exitu

Klix.ba
Festival Warriors Dance će biti održan 12. jula u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru festivala Exit.

Exit R:evolucija se širi iz dana u dan, pa će tako po prvi put u istoriji Exit-a biti održan festival unutar festivala. Warriors Dance festival, koji je u prethodnih nekoliko godina okupio više stotina hiljada ljudi na tri različita kontinenta i čije je prošlogodišnje izdanje u Srbiji nominovano za najbolji novi evropski muzički festival, biće održan ove godine 12. jula u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru Exit festivala.

 Warriors Dance veče na Exit-u predvodiće kultni sastav The Prodigy, koji je ujedno i osnivač ovog festivala, a pored njih nastupiće i već najavljeni DJ Fresh sa svojim live bendom, Feed Me (DJ set), The Protoypes, Brookes Brothers, kao i najnoviji članovi R:Evolucije, sastavi South Central i Eyesburn.

 "Beogradski Warriors Dance Festival je bio nevjerovatno iskustvo", navodi se u saopštenju grupe The Prodigy. „Dobili smo na hiljade pisama fanova koji su insistirali da se Warriors Dance i ove godine desi u Srbiji i nije bilo boljeg izbora nego da ovogodišnje izdanje održimo u okviru Exit-a, jednog od najpriznatijih svjetskih muzičkih festivala.“

 "Veoma smo ponosni što se jedan od najznajčajnijih svjetskih bendova svih vremena pridružuje organizacionom timu Exit-a. Posebnu ekskluzivu daje činjenica da će izdanje Warriors Dance na Exit-u biti jedino izdanje ovog festivala na evropskom tlu u 2013. godini", izjavio je Ivan Milivojev, jedan od osnivača Exit festivala.

 Poslije dva nastupa koji su okarakterisani kao jedni od najboljih u istoriji EXIT-a, The Prodigy dolaze u sasvim novom izdanju, u okviru putujućeg festivala Warriors Dance, praćeni velikim brojem vrhunskih izvođača i scenografijom koja ima za cilj da dočara slobodu duha i napravi pozornicu za audio-vizuelni doživljaj, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Warriors Dance donosi eksplozivnu mješavinu jakih bitova i režećih gitara, vanvremenske dance hitove grupe The Prodigy i fuziju muzičkih pravaca koji dižu atmosferu do vrhunca i dalje, čineći ga jedinstvenim festivalskim iskustvom.  Cijela tvrđava će biti dekorisana urbanim umjetničkim instalacijama i stotinama Warriors Dance zastava koje će najaviti i dati podlogu nadolazećem spektaklu.
 Od domaćina Warriors Dance-a, Liama Howletta, Keitha Flinta i Maxima Realitya, se očekuje da izvedu sve hitove koji su obilježili njihovu karijeru, poput "Firestarter", "Smack My Bitch Up" i "Voodoo People", ali i pjesme sa najnovijeg albuma koji nosi radni naziv "How To Steal A Jet Fighter".
 Uz The Prodigy, na glavnoj bini EXIT-a nastupiće i DJ Fresh u vidu ekskluzivnog živog  nastupa sa svojim bendom, koji predstavlja jednu od najtraženijih festivalskih atrakcija ovog ljeta.

 EXIT sa ponosom predstavlja i nastupe sastava South Central, kao i legendi domaće scene, grupe Eyesburn. South Central duguju svoj planetarni uspjeh Liamu Howlettu, koji im je uputio poziv na saradnju vidjevši njihov performans. Iza sebe imaju koncerte uz The Prodigy, Rage Against The Machine i Pendulum, kao i remikse za DJ Fresha, Steve Aokija i, naravno, The Prodigy. Eyesburn su oduševili svoju široku bazu fanova povratkom na scenu poslije dužeg odsustva i od njih se očekuje žestoka svirka.

 Krug izvođača će zatvoriti već najavljeni Feed Me, The Prototypes i Brookes Brothers, koji brane čast UKF Musica.