Petrovaradinska tvrđava
0

The Chemical Brothers, Mika, Placebo i Missy Elliott na Exitu

Sarajevo-x.com
Nakon objavljivanja prvih izvođača za 2010. godinu, među kojima su Chemical Brothers, Mika, Royksopp, Crystal Castles, Does It Offend You, Yeah?, Ricardo Villalobos, Moderat live, Josh Wink, Crookers, Boys Noize, Erol Alkan, SebastiAn, Busy P i DJ Mehdi, Exit predstavlja drugi krug uzbudljivih imena koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu.

Pridružujući se već raznovrsnom spisku, na glavnu binu Exit festivala dolaze željno očekivani Placebo, sa svojim živim i emotivnim zvukom, neprikosnovena hip hop kraljica Missy Elliott, elektronski pank disko gospodari LCD Soundsystem i čuvena drum’n’bass ekipa, Pendulum live.

Nastup na svjetski poznatoj Dance Areni potvrdili su i David Guetta, Laidback Luke, A-Trak, Dirty South, Black Rose (Jesse Rose & Henrik Schwarz), Riva Starr, Solomun, Ost & Kjex live koji će na stupiti sa gospel horom i Wannabe A Star.

I ako to nije dovoljno, Exit će na svojih 25 bina predstaviti još veliki broj nevjerovatnih muzičara. Na Fusion bini publika će moći da čuje sjajne bendove kao što su Does it Offend You Yeah?, Midnight Juggernauts, Jamaica, Antenat i Bambi Molesters.

Naravno, za sve one koji vole tvrđi zvuk Explosive bina donosi najbolje hardcore i thrash metal izvođače. Line up ove godine čine Behemoth, Suicidal Tendencies, The Exploited, Al & The Blackcats, Ex Deo, Decapitated, Inspector Cluso i Al & The Blackcats, a pridružju im se još brojna atraktivna imena.

Happynovisad stage u saradnji sa Resident Advisorom, ove godine nastavlja da dovodi potpuno drugačije, nove talente iz svijeta elektronske muzike. Happynovisad predstaviće Warp Records imena, Hudson Mohawke, Clark live, Time Exile live i Rustie, izbor sa čuvene bristolske scene među kojima su Joker, Pinch, Gemmy i MC Nomad, kao i imena francuske etikete Sound Pellegrino koju će predstavljati Brodinksi, Sound Pellegrino Thermal Team i L-VIS 1990. Ispred Cluba Automatic nastupiće D-Bridge, Instra:mental i MC:SP.

Elektrana ove godine predstavlja najbolje elektronske zvuke afirmisanih ali i tek otkrivenih izvođača kao što su The Twelves, We Have Band, Tesla Boy, Starsmith, Juvelen i Romantic Jurgen.

Exit će se jedanaesti put, od 8. do 11. jula održati na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dovodeći neke od najpoznatijih muzičara na planeti ali i posjetioce sa svih kontinenata. Poznat po svojoj nevjerovatnoj atmosferi, jednoj od najboljih dance arena na svijetu, jedinstvenoj lokaciji, Exit će u svojoj novoj dekadi ponuditi publici najuzbudljiviji ljetni provod i nezaboravne nastupe više od 600 izvođača na preko 20 festivalskih bina.

Ulaznice za Exit festival mogu se kupiti u kafeu Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13., po promotivnoj cijeni od 118 KM.

Cijena ulaznica u redovnoj prodaji iznosiće 236 KM.