Muzika
0

The Bambi Molesters u Coloseumu

Klix.ba
The Bambi Molesters
The Bambi Molesters
Bambi Molestersi bh. publici predstavit će se u clubu Coloseum u četvrtak 21. augusta.

Oformljeni su 1995. godine pod snažnim uticajem garažne i surf muzike šezdesetih godina.

Simpatije kritičara i publike pridobijaju objavljivanjem prvog albuma "Dumb Loud Hollow Twang". Svojim energičnim živim nastupima grade reputaciju jednog od najboljih surf bandova sadašnjice.

Posljednjih godina sarađivali su sa muzičarima poput The Cramps, REM, Chrome Cranks, a njihove pjesme vrte se na svjetski poznatim radio stanicama (KFJC, KFAI, BBC RADIO 1).

Godine 2001. objavili su treći album "Sonic Bullets: 13 From the Hip" koji je odnio nagradu “Crni mačak” za najbolji album i najbolji omot. Na ovom albumu gostuju Peter Buck (REM), Scott McCaughey (Minus Five, REM touring band), Chris Eckman (The Walkabouts), Terry Lee Hale i Eduardo "Speedo" Martinez (The Flaming Sideburns).

“Sonic Bullets…” hrvatska je kritika ocijenila najboljim albumom u historiji hrvatske rock scene. “Ne postoji izdanje koje je u produkcijskom smislu može porediti sa albumom ‘Sonic Bullets’”, ocijenio je Nacional album banda koji je nedavno nastupao kao predgrupa R.E.M.-a na koncertima u Beču, Locarnu i Wiesbadenu u okviru njihove evropske turneje.