Muzika
6

"Ters Bosanka" je Idda van Munster, najljepša žena svijeta

Klix.ba
Ovogodišnji predstavnici Bosne i Hercegovine na muzičkom takmičenju Turkovizija 2013 bend "Emir & Frozen Camels" i njihov gost Mirza Šoljanin jučer su u Sarajevu počeli snimanje spota za pjesmu "Ters Bosanka".

Spot se snima u produkciji Hayat televizije, a začinila ga je najljepša žena na svijetu, Bosanka Aida Đapo alias Idda van Munster, prema izboru čitatelja stranice Beautiful-women-pedia.com.

Svojim prepoznatljivim retro stilom, Idda Van Muster je na originalan i simpatičan način predstavila lik “Ters Bosanke”.

Snimanje spota nastavlja se i naredna dva dana, a tokom naredne sedmice bit će najavljena i zvanična promocija pjesme i spota.

Podsjećamo, tekst i muziku pjesme napisao je lider EFC benda Emir Bukovica, dok aranžman Bukovica potpisuje zajedno sa dvojcem Sarihodžić-Milošević iz sarajevskog studija Long Play.

Višečlana delegacija Bosne i Hercegovine u decembru putuje u Tursku. Prva polufinalna večer će biti održana 17. decembra, a druga 19. decembra, dok će se finale Turkovizije 2013 održati 21. decembra.

Mjesto ovog, kako se u Turskoj najavljuje velikog spektakla, koji će u živom prenosu gledati preko 300 miliona ljudi je glavni grad Anadolije Eksišehir.