Muzika
0

Terminal 2011 - Festival elektronske muzike

Sarajevo-x.com
Terminal festival je serija dešavanja posvećena promociji savremene klupske muzike i kulture.

Prva edicija Terminala desila se u oktobru 2008. godine u Sarajevu i Mostaru, u organizaciji netlabela Oscilator. Pored večernjih dešavanja, koja uključuju nastupe internacionalnih, regionalnih i lokalnih Dj-eva i Live Act-ova, ekipa okupljena oko Terminala trudi se približiti vam ovu scenu projekcijama dokumentarnih filmova, te organizacijom radionica i predavanja vezanih za elektronsku muziku, i nezavisnu i slobodnu kulturu uopšte.

Cilj Terminala jeste uspostavljanje mreže i otvorene platforme koja će omogućiti artistima i publici sličnih interesovanja prostor za djelovanje. Veliki dio muzike i drugih sadržaja produciranih za ovaj festival biti će dostupan besplatno na našoj web stranici pod Creative Commons licencom, baš kao što su već sada na stranici Oscilatora slobodno dostupne desetine singlova - www.oscilator.net

Podsjetićemo vas da su raniji gosti festivala bili Antonelli (DE), Phil Stumpf (DE), Home Boy (HR), Marcell Mars (HR), MKDSL (SRB), Flip (SRB), uz lokalnu podršku koju su činili Borgie (BiH), Woodie (BIH) , Greg Punkov (BIH) , Brothers For Real (BIH), Zulumaan (BIH). Posljednje večeri prikazan je dokumentarac o ranoj njemačkoj Techno sceni i kulturi „WE CALL IT TECHNO!“

Početkom 2011. godine Oscilatoru saradnji sa Goethe-Institutom u Bosni i Hercegovini ponovo pokreće Terminal, za koji vjerujemo da će se u budućnosti dešavati godišnje, ili nekoliko puta godišnje u vidu niza manjih i većih događaja.

Ove godine naši gosti biti će berlinski DJ dvojac Apollo Slice, producent, DJ i label menadžer Falko Brocksieper, zagrebački producent, DJ i promoter Sergej Lugović, beogradski DJ Ewox, te makednoski DJ i promoter Martchin, uz druge međunarodne i regionalne umjetnike i goste.

Festival će se dešavati na više lokacija a uključivaće i predavanja Šefika Tatlića „Out With the Scene“, projekciju kultnog filma Iare Lee “Modulations“, te predstavljanje makedonskog festivala de:sonanz.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti na predstojećim događajima.