Muzika
12

Tereza Kesovija ima novi spot za pjesmu "Posuđeno vrijeme"

Klix.ba
Scenska ikona i najveća hrvatska diva s istinskom pjevačkom dušom Tereza Kesovija i nakon 55 godina muzičke karijere s neizmjernom svježinom promovira novi album "Oči duše" objavljen u junu ove godine.

Singlovima "Ostavi me tu" i "Oči duše" predstavila je istoimeni aktuelni album, a novim singlom "Posuđeno vrijeme" to i nastavlja. Tereza neumorno ide dalje i dokazuje svoj status dive na hrvatskoj muzičkoj sceni.

"Posuđeno vrijeme" novo je djelo Gorana Kovačića, autora koji je zaslužan i za prvi spot "Ostavi me tu". U oba je videospota prikazana zaokružena životna priča, no za razliku od "Ostavi me tu" koji je sniman u njenom rodnom Dubrovniku u ranojutarnjim satima, novi spot "Posuđeno vrijeme" simbolično opisuje i sam naziv pjesme - povratak u Konavle, kraj njenog djetinjstva s romantičnim prikazima prekrasnog krajolika.

"Posuđeno vrijeme" jedna je u nizu egzistencijalnih pjesama s albuma "Oči duše", a Tereza je svojom harizmom i elegancijom uz vrhunsku interpretaciju zasigurno snimila jednu sjajnu pjesmu za sve ljubitelje šansonijerskog pristupa muzici.

Osim novog spota, Tereza nam priprema i tri velika koncerta na proljeće iduće godine u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Cankarjevom domu u Ljubljani te u Sava centru u Beogradu!