Muzika
3

Tarik i Adnan prošli dalje: Kombinacija beatboxa i Dine Merlina oduševila Tončija

Piše: M. N.
Nakon što su završene audicije, talenti showa X Factor Adria predstavili su se u radnom kampu (bootcampu), a žiri je imao priliku čuti kako se snalaze nastupajući u grupama. Kandidati su bili veoma nervozni, jer je svaki od članova žirija morao izabrati svoju šestorku. Iz BiH je prošlo šest kandidata.

Sarajlije Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović borili su se za mjesto u grupi Tončija Huljića.

Nakon što su izveli pjesmu Dine Merlina "Da je tuga snijeg", žiri je bio oduševljen. No, u grupi nije bilo više mjesta i Tončiju je jedino preostalo da zamijeni jednu grupu kako bi Tarik i Adnan išli dalje.

Dvije djevojke iz Crne Gore plakale su kada su shvatile da se njihova "stolica ljulja".

"Šta ti vrijedi odluka kad srce govori drugačije. Nevjerovatno ste sinhronizirani. Glas ti je predivan, ti si čak i ritardando izveo. To je savršeno", rekao je Huljić.

Tražio je od produkcije da spoji dvije grupe u jednu, ali to po pravilima nije bilo dozvoljeno i morao je zamijeniti Crnogorke koje su na bini i zaplakale.

Tarik i Adnan prolaze dalje i sljedeća faza je Kuća mentora. Odlaze u posjetu Tončiju Huljiću s kojim će vježbati i koji će odabrati koji će kandidati nastaviti takmičenje.