Prilika za dokazivanje talenta
0

VIDEO / Takmičenje u hip-hopu "Red Bull MC Battle" u oktobru

Sarajevo-x.com
Za oktobar Red Bull priprema pravu poslasticu za sve ljubitelje hip-hopa, drugo po redu izdanje takmičenja Red Bull MC Battle, koje mladim hip-hoperima pruža priliku da pokažu svoj talenat u direktnom nadmetanju jedan na jedan. Radi se, naime, o vještini freestylinga, sklapanju rima na licu mjesta, a cilj je nadmašiti suparnika bržim, duhovitijim i visprenijim rimama.

Prvo izdanje ovog takmičenja je prošle godine pokrivalo samo BiH no, nakon izvrsnog odziva i velikog uspjeha, Red Bull MC Battle ove godine ide dalje i širi se na regiju. Naime, Red Bull MC Battle održaće su u tri zemlje regije, i to u BiH (Sarajevo, 01.10.2011.), Srbiji (Beograd, 08.10.2011.) i Hrvatskoj (Zagreb, 15.10.2011.), nakon čega slijedi šlag na tortu, veliko regionalno finale u Sarajevu, 22.10.2011. godine u Domu mladih.

Prijavljivanje takmičara je u toku, a sve informacije o načinu apliciranja i samom takmičenju mogu se pronaći na web stranici www.redbull.ba.

Za najbolje takmičare na BiH Red Bull MC Battleu predviđene su i vrijedne nagrade, i to: prva nagrada je Home Studio (studijski mikrofon sa filterima, zvučna kartica, dva monitora i slušalice), druga nagrada komplet Reebok opreme, a treća je Dieselov parfem Only The Brave. Pored toga, pet prvoplasiranih sa BiH finala predstavljat će BiH na regionalnom Red Bull MC Battle finalu.

I, na kraju, još jedna napomena. Svi takmičari koji budu odabrani u 16 najboljih za BiH finale u Sarajevu imat će osiguran prevoz i smještaj u Sarajevu na dan eventa.