Heineken Music Stage
0

VIDEO / Svjetska muzička senzacija 2 Cellos u Sarajevu

Sarajevo-x.com
I ove godine će tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, čije će 17. izdanje biti održano od 22. do 30. jula 2011, biti održan Heineken Music Stage, serija ponoćnih koncerata u Domu mladih u Sarajevu.

Ovogodišnji Heineken Music Stage bit će otvoren u petak 22. jula nastupom muzičke senzacije - dua 2Cellos, kojeg čine izvrsni hrvatski čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Obojica posjeduju zavidno muzičko obrazovanje – Luka je studirao na poznatoj Royal Academy u Londonu, dok se Stjepan obrazovao na Royal Northern College of Music u Manchesteru. Dobitnici su brojnih međunarodnih nagrada, a nastupali su širom svijeta – u Londonu, Amsterdamu, Beču... Njihov nastup na Heineken Music Stageu desit će se u pauzi velike evropske turneje na kojoj nastupaju u pratnji Elton Johna.

Ovi mladi hrvatski čelisti postali su poznati širom svijeta zahvaljujući obradi hita Michaela Jacksona "Smooth Criminal", koja je na YouTubeu postala pravi hit sa više od tri miliona pregleda u prve dvije sedmice nakon objavljivanja. Odmah potom potpisali su ugovor sa Sony Masterworksom, a zatim je uslijedila i obrada pjesme "Welcome to the Jungle" od Guns 'n' Rosesa.

Njihov debi album sa obradama pjesama poznatih pop i rock izvođača, poput U2, Nine Inch Nailsa, Coldplaya, Nirvane, Muse, Stinga... izaći će ovog ljeta, a nastup na Heineken Music Stageu predstavljat će svojevrsnu bh. promociju ovog izvrsnog muzičkog materijala.

Održavanje ovog koncerta omogućio je Grad Sarajevo, koji je ove godine finansijski podržao realizaciju Heineken Music Stagea.